LJUNGBY TRÄDGÅRDSFÖRENINGS SOMMARRESA LÖRDAGEN DEN 16/6 2018


7.30 Avresa från Solrosens parkering vid infarten till Ljungby Arena.

GLÖM EJ fikakorgen och kläder efter väder.


Vi kör västerut mot Hallands län. Första stoppet blir Harplinge-Steninge kyrkogårdsförvaltning. 2017 tog de emot priset som Årets kyrkogårdsförvaltning. Detta för att de med kreativitet och effektivt utnyttjande av begränsade resurser har skapat en levande kyrkogård som gör besökaren glad. Här har skapats en botanisk upplevelsepark som retar sinnena och stimulerar till umgänge och aktivitet. Miljömedvetenhet präglar arbetet t ex med eget växtmaterial som produceras i växthus. Här kommer vi att inta vår medhavda fika.


Härefter beger vi oss till Maria Berg, Allt kan grönska i Getinge. En villaträdgård på cirka 800 kvadratmeter. Här försvinner ett par kvadratmeter av gräsmattan varje år och görs om till frodiga rabatter. Viss växtförsäljning.


Nu åker vi vidare till Kvibille gästgivargård för att äta lunch. Här finns även en fin ostbutik.


Efter en förhoppningsvis god lunch åker vi till Horsabäcks perenner i Våxtorp. Här finns över 1000 olika krukodlade perenner. Här finns någonting för alla.


Vi beger oss nu till Gräddhyllan för att inta vår eftermiddagsfika.


Avslutningsvis åker vi till Nilssons trädgård, Markaryd. Trädgården blev prisbelönad 2013, 1:a plats i Sverige och 2:a plats i Norden i Nordens största trädgårdstävling. Trädgården är utformad med många olika höjder med planteringar där allting kretsar kring dammar och en bäck som rinner genom trädgården. Här finns olika rum, en pergola överväxt med humle

bl a. Viss växtförsäljning.


Hemkomst cirka 18.30.


Resans pris: 450 kr


ANMÄL dig senast fredagen den 8/6 till Inger Ivarsson, 0372-128 08 eller 070-616 10 21, Inger Nilsson, 070-312 49 29 eller till Lisbeth Pettersson, 0372-841 75


Anmälan är bindande, först till kvarn……..


Till lunch kan du välja mellan kött och fisk. Dryck och sallad ingår samt kaffe och kaka.

Tala om vid anmälan om du behöver specialkost.


GLÖM EJ JÄMNA PENGAR SOM SAMLAS IN PÅ BUSSEN.