Kallendarium 2022


Aktiviteter endast för våra medlemmar (familjemedlemskap)


 • Januar
 • Februari     
 • Mars 
 • April
 • Maj

  Åesmöte den 12 maj kl 18.30.
  Alla medlemmarna inbjudna till årsmöte i paviljongen vid kolonilotterna, Strömgatan. Föreningen bjuder på fika och vi säljer lotter med fina priser (har du något att skänka till pris tar vi tacksamt emot).


  Vargaslätten 15 maj Simlångsdalen
  Vi samåker till Vargaslätten. Vi går på guidad visning kl. 16.00. Finns platser kvar. Man bokar själv på vargaslätten.se. pris 400kr/person. Vi samåker från Gamla Torg kl. 14.15. Vi fikar och tittar i museet innan rundturen. Om ni vill samåka anmäl er till agnetanorlin@telia.com

  Växtmarknad den 15 maj

  Tyrolen i Blädinge har växtmarknad den 15 maj mellan
  10 och 15.


  Trädgårdsbesök 19 maj kl 17.30-19.30
  Vårträdgård, trädgårdsbesök hos Marie Pettersson Båggatan 8, Ljungby. Du kan besöka Maries trädgård den 19 maj mellan 17.30 och 19.30. Ingen anmälan.


  Bakluckeloppis med växter 21 maj kl 10.00-11.00.
  Har du för många växter hemma, delade perenner, frösådder? Nu har du möjlighet att sälja dem den 21 maj mellan kl. 10.00 och 11.00. Vi träffas på ”Gamla Favörs” parkering utmed Märta ljungbergsvägen, vid Ingomacken. Kom och köp och sälj. Ingen anmälan.


  Årsmöte Svensk Trädgård Kronoberg 22 maj kl 10.00
  Riksförbundet Svensk Trädgård Kronobergs avdelningens årsmöteden 22/5 kl 10.00 på Växtia i Markaryd. Årsmöte och älgsafari. Det blir fika med smörgåstårta. Tid finns för att handla på Växtia. Kostnad 350 kr, Ljungby trädgårdsföreningen subventionerar med 100 kr. Ljungby får representera med 8 medlemmar. Först till kvarn... (platser finns kvar).

  Bindande anmälan senast den 13maj till Eva Kristiansson 070539 41 70.  Samåkning från Gamla torg kl. 9.00
  Vid MER information ta kontakt med Eva Kristiansson


 • Juni

 • Juli

  Tusen Trädgårdar 3 juli
  Tusen Trädgårdar arrangeras av Riksförbundet Svensk Trädgård den 3 juli i år. Mer information om detta hittar du på svensktradgard.se. Här kan du själv anmäla din trädgård och se vilka trädgårdar som är med.


  Trädgårdsvisning den 7 juli Bolmstad-Fotatorp-Rataryd. Samåkning från Gamla Torg 17.30. Vi börjar med att besöka Annas och Wiebkes trädgård i Bogård 1, Bolmstad, därefter åker vi till Gullbritt och Matti Metso i Fotatorp. Rundan avslutas hos Lennarts trädgårdskonst i Rataryd. Medtag egen fika. Anmälan till Tina Grundström, tigrun@live.se eller 0702608691 senast den 6:e juli.

  Trädgårdsrunda 21 juli

  Nu har vi en ny trädgårdsrunda att erbjuda. Den blir den 21/7och vi träffas på Gamla Torg som vanligt kl.17.30.Vi åker ut till Angelstad och en mysig trädgård med mycket att titta på. Därefter åker vi till Bolmen och får vi tips på hur man anlägger en trädgård med sluttande tomt. Mer information finns i det mail du fått.


 • Augusti


  Trädgårdstrampet den 8 augusti

  Trädgårdstrampet tillsammans med Värnamo och Rydaholms Trädgårdsföreningar den 8 augusti. I år är det Ljungby som är värdar och vi ska besöka två trädgårdar. Vi träffas kl. 18.00 vid Åbyskolans parkering och åker gemensamt därifrån. Vi börjar med att åka till Lars-Ove Johansson, Torlarp, Stångaberg sen fortsätter vi till Judith och Dan Svensson på Solaberg. Medtag eget fika. Anmälan till Eva Kristiansson 0705394170
  senast den 7 augusti.


  Höstresan 27 augusti går till Jeppe S trädgård i Osby och Möckelsnäs

  Jeppa S Växthus och Trädgård är en visningsträdgård på 3.6 hektar med växthus för några av jordens olika klimatzoner såsom tropiskt, medelhav samt det nya bygget av ett subtropiskt växthus på nästan 500m2.

  Möckelsnäs där vi kan titta på orangeriet och den stora inspirationsträdgården framför orangeriet. Inne i orangeriet finns en spännande pelargonsamling och andra exotiska växter. Läs mer här >>>


  Trädgårdsbesök

  Någon dag i slutet av augusti ska vi besöka en trädgård där vi tittar pådahliablomning. Dag och plats ej bestämd ännu, håll utkik efter mail.

 • September


   Höstträdgårdsmässa den 4/9 kl. 10-16.

   Vi informerar om att Ängelholm har en höstträdgårdsmässa den 4/9 kl. 10-16.
   60 utställare. Plats: Hembygdsparken i Ängelholm.


  • Farbror Grön föreläsning den 13/9 kl. 18.30

   Farbror Grön kommer till Gummifabriken i Värnamo den 13 september. Biljettpris 185 kr. Läs mer här>>>


  • Höstträff 27/9 18.30 Ljungsätra
   Ni välkomna till vår höstträff i Ljungsätrassamlingslokal. Sara Brenne kommer och pratar om buskar och perenner. Växter finns till försäljning. Lotter och fika. Inträde 50 kr OBS endast kontant betalning. Ingen föranmälan. Läs om Sara på nyhagenstradgard.se eller brenne.se.


  • Oktober

   Föreläsning med trädgårdstema 20/10
   kl 19.00 om Engelska trädgårdar

   Pris 80 kr. Biljetter säljs på plats, ingen förbokning. Här får man delta utan att vara medlem i Ljungby Trädgårdsförening. Max 100 deltagare, så kom i god tid. Engelska trädgårdar – En vandring bland häckar träd och blomster i någrastilbildande trädgårdar. Karin Svensson visar bilder och berättar om några av Englands många anrikaoch sevärda trädgårdar. Förutom bilder på undersköna trädgårdsmiljöerutlovas berättelser om några av de egensinniga och intressanta personernabakom mästerverken. Karin är landskapsarkitekt och till vardags arbetar hon på SverigesLantbruksuniversitet i Alnarp där hon bl.a. undervisar i trädgårdsdesign. Karinhar ett Instagramkonto som heter karinsvenssonlandscape.


  • November
  • December


        ÖVRIGT


  • Frökurs

   Frökurs med inriktning på mat. ”Sesam” kommer och håller en frökurs där vi fårlära oss om hur man odlar fram egna frön. Kursen hålls vid två heldagar(helgdag), våren-23 och hösten -23. Kostnad 500 kr. Vi har mycket begränsatantal platser så är du intresserad så anmäl snarast till Tina Grundström,070 260 86 91 eller tigrun@live.se Vi gör en kölista efterhand somanmälningarna kommer in. Vi vet inte ännu hur många platser vi får tillföreningen.

   Samköp

   Samköp av tulpaner och jordgubbsplantor (och ev hallon) i höst. Vi kommermed ett speciellt utskick när sortimentet är klart.